Yoga og musik på Fanø Vesterland

Mette og Mads stod for et smukt og intenst yoga-arrangement på dette års festival.

Fotos: Morten Fog.

Weekendens festival er netop veloverstået, og pladsen på Nordbys lystbådehavn er blevet stille igen efter nogle hektiske dage med tusindvis af glade og engagerede mennesker. Den fine festival bød på en helt masse skøn musik, og som et nyt tiltag »stille-koncerter« og yoga. Yogaunderviser, Mette Rexen og musiker, Mads Bjørn, bød lørdag formiddag indenfor i festivalteltet, hvor 35 deltagere, deriblandt 3-4 modige mænd, indtog hver sin måtte i det smukke telt. Her skulle det vise sig, om det nye koncept med Mettes yoga og Mads’ musik ville blive en succes.


Mette er til daglig underviser i yoga på Fanø. Under en samtale med Fanø Vesterlands arrangør, Jesper Møller, opstod ideen om at få yoga på programmet på dette års festival. Musikken var vigtig at få ind i yogasammenhængen, og Mette var sikker på, at Mads Bjørn ville være den helt rigtige til at lave musikken til et yogaevent i teltet på festivalpladsen. Mads var ikke i tvivl om, at det var et spændende projekt, og han gik straks i gang med at lave 6 små »bidder« af musik, der i perioden op til festivalen blev sendt frem og tilbage mellem ham og Mette, indtil det hele faldt på plads og udtrykket var perfekt til en yogatime, helt i Mettes ånd.
»Jeg startede med at sende lidt yogamusik til Mads, så han kunne blive inspireret til den musik jeg havde i tankerne til min yogatime«, siger Mette. »Det blev så fint, og det indbefattede både noget rigtig yoga-agtigt, men også en dejlig sekvens med lidt Sønderho musik med violin. Man kunne helt klart fornemme Mads’ helt eget aftryk, som var rigtig vigtigt for mig, fortsætter hun. Fanø Vesterland er en musikfestival og derfor skulle der helt klart være musik til min yogatime. Det er ellers ikke noget jeg normalt plejer at bruge i mine timer, men det er bestemt ikke udelukket at jeg også begynder at implementere musikken i mine timer fremover«, siger Mette.
Efter timen var der bobler og østers til alle deltagerne og her kunne man ganske klart fornemme at arrangementet havde været en stor succes. Flere af deltagerne udtrykte, at det havde været en særlig rørende og temmelig intens oplevelse, og der var et stort ønske om at gentage arrangementet næste år.
Mads Bjørn har i sit virke som musiker beskæftiget sig med rigtig mange spændende projekter, og flere gange sammen med andre kunstnere. I 2017 havde han blandt andet et samarbejde med »Teitur« – det blev til »Running Music«. Musik til løb, eller bare hvis du trænger til en omgang »organisk up-beat«. Således var han også travlt optaget hele weekenden på festivalpladsen. Fredag aften optrådte han sammen med et af hovednavnene, det esbjergensiske band »Kellermensch«, og lørdag formiddag sammen med Mette. 
Mette Rexen er ligeledes engageret i mange forskellige samarbejder. På Fanø har hun flere hold med yoga og mindfulness. Hun er nysgerrig og videbegærlig indenfor sit fag, og derfor viderudvikler hun sig hele tiden. Pt. er hun igang med uddanne sig indenfor restorativ yoga. Restorativ yoga er en yogaform, der stimulerer nervesystemet gennem afspænding af kroppen. I starten af maj indgik hun i et spændende samarbejde med en af Fanøs præster, Miriam Florez, i Treenighedskirken i Esbjerg, en temadag under navnet: »Yoga and Heartfulness«. 
Se mere om Mettes yoga på: www.metterexenyoga.dk
GV